telefón facebook google + youtube
logo

Blog

03.01.2017

Sídlo spoločnosti a ako ho správne vybrať?

Ak ste podnikateľ - začiatočník, pravdepodobne nebudete chcieť a ani môcť dovoliť si predražené luxusné reality, navyše ak svoj biznis len rozbiehate investícia do drahej nehnuteľnosti by bola len zbytočným rizikom.

Práve domáca adresa alebo virtuálne sídlo je v tomto prípade vhodnou  alternatívnou. Čo rozumieť pod pojmom virtuálna adresa? Je to adresa, na ktorej síce nebude fyzicky prítomní,  no bude uvedená v obchodnom alebo živnostenskom registri a splníte tak podmienku na realizovanie svojej činnosti. Virtuálna adresa sa tiež  uvádza na vizitkách, a vôbec všade, kde by ste mali uviesť adresu svojej spoločnosti.

Aj keď by vás čisto domáca adresa stála menej ako virtuálna,  investícia sa vám vráti v podobe vyššieho bezpečia, než ako by ste zverejňovali svoju osobnú adresu. Nehovoriac o tom, že virtuálne sídla sú zväčša reprezentatívnejšie, majú pozitívny vplyv na uzavretie obchodu.

Nájomné za takéto sídla býva v takomto prípade prijateľné, čo je výhodou najmä u spomínaných začínajúcich firmách. Čo sa týka výberu samotnej adresy virtuálneho sídla, vo všeobecnosti platí, že je lepšie si ho zriadiť vo väčšom meste, kde je menšia pravdepodobnosť, že vás prídu skontrolovať štátne orgány.

Ako si nájsť a vybrať svoje virtuálne sídlo?

Ak vás zaujala táto alternatíva sídla spoločnosti, pravdepodobne vás bude zaujímať aj ako postupovať pri jej obstaraní. Pritom postup je úplne jednoduchý, internet alebo inzertné noviny sú plné virtuálnych sídiel. Určite je výhodou, ak môžete získať aj také doplnkové služby ako preberanie poštových zásielok, informovanie o zásielkach, rokovacia miestnosť a mnohé iné.

Kde budem vykonávať svoju činnosť ?

Ako sme spomenuli, vo virtuálnom sídle sa nebudete zdržiavať fyzicky, a teda nebudete odtiaľ ani pracovať. Kde teda budete vykonávať svoju činnosť v skutočnosti ? Finančne najvýhodnejšou možnosťou je pracovať z domu, v garáži alebo v kaviarni, v závislosti od toho akého charakteru bude vaša práca. Treba však myslieť aj nato, že práca z domu prináša aj nevýhody v podobe izolácie od spoločnosti, rušivých faktorov alebo v podobe spojenia súkromného života s pracovným. 

V prípade ak uvažujete o založení spoločnosti a chcete mať virtuálne sídlo, obráťte sa na nás, radi Vám poskytneme to naše. Viac informácii tu.

Neváhajte nás kontaktovať

Máte otázku?

Mgr. Michal Kaliak

Sme tím špecialistov, ktorí Vám založí firmu alebo spoločnosť. Našim cieľom je zjednodušiť založenie spoločnosti cez internet.

Mgr. Michal Kaliak - konateľ spoločnosti

Sídlo spoločnosti

Elula s. r. o.
Hviezdoslavova 275/27
Žiar nad Hronom 965 01
Slovensko

Firemné údaje

IBAN: SK3711000000002949137010
IČO: 55 018 165
DIČ: 2121839720

Kontaktný formulár

Kancelária Bratislava

SRO-Start.sk
Záhradnícka 46/A
821 08 Bratislava