telefón facebook google + youtube
logo

Blog

18.12.2022

Ako získať vízum na Slovensku

Pred vybavením víza je dôležité mať platný cestovný pas a splniť všetky požadované podmienky pre získanie víza. Tieto podmienky sa môžu líšiť v závislosti od typu víza, ktoré požadujete, a od účelu vášho pobytu na Slovensku.

Niektoré z bežných dôvodov, pre ktoré sa ľudia snažia získať víza na Slovensko, sú turistické cesty, štúdium, práca alebo rodinné dôvody. V každom prípade je potrebné dôkladne si preštudovať požiadavky pre získanie víza a zabezpečiť si potrebné doklady a podklady.

Medzi bežné doklady, ktoré budete možno potrebovať, patria cestovný pas, fotografie, potvrdenie o zdravotnom poistení, potvrdenie o ubytovaní alebo bývaní počas pobytu na Slovensku, potvrdenie o finančných prostriedkoch na pokrytie nákladov počas pobytu a iné doklady v závislosti od účelu vášho pobytu.

Po vyplnení žiadosti o vízum je potrebné zaplatiť poplatok za vybavenie víza. Výška poplatku sa môže líšiť v závislosti od typu víza, ktoré požadujete, a od trvania vášho pobytu na Slovensku.

Po splnení všetkých požadovaných podmienok a zaplatení poplatku je potrebné čakať na vybavenie víza. To môže trvať rôzny čas v závislosti od miesta, kde ste žiadosť podali, a od množstva žiadostí, ktoré sú v danom období vybavované.

Keď budete mať vízum, je dôležité si ho uchovať počas svojho pobytu na Slovensku a dôsledne dodržiavať podmienky, ktoré sú s ním spojené. Tieto podmienky sa môžu líšiť v závislosti od typu víza, ktoré ste získali, a môžu zahŕňať napríklad omezenie trvania vášho pobytu, omezenie aktivít, ktoré môžete vykonávať počas pobytu, alebo povinnosť oznámiť zmenu adresy počas pobytu.

Je tiež dôležité mať na pamäti, že víza sa vydávajú na určitý účel a v prípade, že sa rozhodnete zmeniť účel svojho pobytu na Slovensku alebo ak chcete zostať na Slovensku dlhšie ako je povolené vízom, je potrebné požiadať o zmenu podmienok alebo o nové vízum.

Ak máte akékoľvek otázky týkajúce sa procesu získania víza na Slovensko alebo ak potrebujete ďalšie informácie, odporúčame sa obrátiť na slovenské veľvyslanectvo alebo konzulárne zastúpenie v krajine, v ktorej žijete, alebo na ministerstvo zahraničných vecí Slovenskej republiky.


Neváhajte nás kontaktovať

Máte otázku?

Mgr. Michal Kaliak

Sme tím špecialistov, ktorí Vám založí firmu alebo spoločnosť. Našim cieľom je zjednodušiť založenie spoločnosti cez internet.

Mgr. Michal Kaliak - konateľ spoločnosti

Sídlo spoločnosti

Elula s. r. o.
Hviezdoslavova 275/27
Žiar nad Hronom 965 01
Slovensko

Firemné údaje

IBAN: SK3711000000002949137010
IČO: 55 018 165
DIČ: 2121839720

Kontaktný formulár

Kancelária Bratislava

SRO-Start.sk
Záhradnícka 46/A
821 08 Bratislava