telefón facebook google + youtube
logo

Blog

03.01.2017

Povinnosť registračnej pokladne aj pre zubárov, notárov či veterinárov

Od januára 2015 sú povinní evidovať tržby v registračnej pokladni napríklad aj na notári, lekárov, zubári či hotelové služby.

Virtuálna registračná pokladňa

Ak patríte medzi živnostníkov, ktorí musia používať registračnú pokladnicu, nemusíte si v každom prípade kupovať drahé pokladnice, ale budete môcť používať tzv. virtuálne registračné pokladnice. Používanie takejto virtuálnej pokladnice je zadarmo.

Virtuálna pokladnica je aplikácia, ktorá funguje v prostredí Ministerstva financií a je dostupná online. Virtuálna aplikácia funguje aj na PC, tablete či mobile. Môžeme povedať, že na akomkoľvek zariadení s prístupom na internet.

Aby ste mohli virtuálnu pokladnicu používať, musíte o to písomne požiadať a následne vám bude pridelený kód a prihlasovacie údaje.

Údaje o tržbách sa automaticky prenášajú do systému finančnej správy. Kvôli tomu budú aj vaše príjmy ľahko kontrolovateľné.

Výhodou tohto systému je, že nemusíte viesť pokladničnú knihu, nemusíte platiť poplatky za servis pokladne a taktiež nemusíte robiť dennú uzávierku.

Koho sa to týka povinnosť mať registračnú pokladňu

Ak vydáte za mesiac menej ako 300 blokov, môžete používať virtuálnu pokladnicu. Ak však prekročíte 300 blokovú hranicu za mesiac, potom budete musieť do 30 dní od vzniku tejto skutočnosti ukončiť používanie virtuálnej pokladnice a budete povinný prejsť na klasickú elektronickú pokladnicu. Vrátiť sa späť na používanie virtuálnej pokladni už nebude možné.

Neváhajte nás kontaktovať

Máte otázku?

Mgr. Michal Kaliak

Sme tím špecialistov, ktorí Vám založí firmu alebo spoločnosť. Našim cieľom je zjednodušiť založenie spoločnosti cez internet.

Mgr. Michal Kaliak - konateľ spoločnosti

Sídlo spoločnosti

Elula s. r. o.
Hviezdoslavova 275/27
Žiar nad Hronom 965 01
Slovensko

Firemné údaje

IBAN: SK3711000000002949137010
IČO: 55 018 165
DIČ: 2121839720

Kontaktný formulár

Kancelária Bratislava

SRO-Start.sk
Záhradnícka 46/A
821 08 Bratislava