telefón facebook google + youtube
logo

Blog

09.12.2022

Ako vybrať triedy pre registráciu ochrannej známky

V súlade so svetovou klasifikáciou pre potraviny, tovary a služby (Niceova klasifikácia) sú ochranné známky triedené do 45 tried. Každá trieda zahŕňa rôzne druhy produktov a služieb, takže je dôležité vybrať triedu, ktorá najlepšie zodpovedá tomu, čo chcete ochrániť.

Ak ste napríklad výrobcom obuvi, mali by ste sa zaregistrovať v triede 25 pre odevy, obuv a príslušenstvo. Ak ste poskytovateľom cestovných služieb, mali by ste sa zaregistrovať v triede 39 pre cestovné a ubytovacie služby.

Je dôležité si uvedomiť, že registrácia v jednej triede vám poskytne ochranu len pre produkty alebo služby, ktoré sú uvedené v tejto triede. Ak chcete ochrániť viac druhov produktov alebo služieb, budete musieť zaregistrovať ochrannú známku v viacerých triedach.

Ak máte akékoľvek pochybnosti o tom, ktorú triedu by ste mali pre registráciu vašej ochrannej známky zvoliť, odporúčame vám kontaktovať právnika alebo inštitúciu zodpovednú za registráciu ochranných známok vo vašej krajine. Oni vám radi poradia a pomôžu vám s výberom triedy.

V závere je dôležité zdôrazniť, že výber triedy pre registráciu ochranných známok je dôležitým krokom pri ochrane vašich produktov alebo služieb. Preto by ste mali dôkladne zvážiť, ktorú triedu zvoliť, aby ste získali maximálnu ochranu pre vaše produkty alebo služby. Je tiež dôležité pamätať na to, že registrácia v jednej triede vám poskytne ochranu len pre produkty alebo služby, ktoré sú uvedené v tejto triede. Ak chcete ochrániť viac druhov produktov alebo služieb, budete musieť zaregistrovať ochrannú známku v viacerých triedach.

V konečnom dôsledku je dôležité si uvedomiť, že výber triedy pre registráciu ochranných známok je dôležitým rozhodnutím, ktoré ovplyvní úroveň ochrany vašich produktov alebo služieb. Preto by ste mali dôkladne zvážiť, ktorú triedu zvoliť, aby ste získali maximálnu ochranu pre vaše produkty alebo služby.


Neváhajte nás kontaktovať

Máte otázku?

Mgr. Michal Kaliak

Sme tím špecialistov, ktorí Vám založí firmu alebo spoločnosť. Našim cieľom je zjednodušiť založenie spoločnosti cez internet.

Mgr. Michal Kaliak - konateľ spoločnosti

Sídlo spoločnosti

Elula s. r. o.
Hviezdoslavova 275/27
Žiar nad Hronom 965 01
Slovensko

Firemné údaje

IBAN: SK3711000000002949137010
IČO: 55 018 165
DIČ: 2121839720

Kontaktný formulár

Kancelária Bratislava

SRO-Start.sk
Záhradnícka 46/A
821 08 Bratislava